Cara Nak Buat Kuih Ketayap

Buat sampai habis ye. 1 12 cawan gula melakamerah.


Cara Buat Kuih Ketayap Lembut Dan Kulit Berlubang Lubang Sedap Dengan Inti Manisnya Port Makan

Kisar sehingga hancur sebati.

. 1cwn tepung gandum 2 biji telur 2 daun pandan atau paste pandan 1 12 cawan santan 1 st garam 1 sudu besar majerin Pewarna ijau jk nak warna yg lbh. Bancuhan kena betul supaya bila masak. Dari santan dan kelapa parut.

Masukkan kesemua bahan dalam blender. Sambal Ayam Penyet Ngosek Rasanya Tak Pedas Sangat Senang Buat. Petang-petang mesti ada rasa nak makan kuih kan.

Musim-musim bulan puasa kuih ketayap memang banyak dijual. Nampak senang je nak buat kuih ketayap atau nama lainnya kuih gulung ni tapi jika salah sukatan nak gulung pun koyak. Kalini MALAY kitchen nak kongsikan cara buat kuih ketayap tanpa telur sedap dan mudah dengan sukatan cawan.

Cara penyediaan kuih ketayap. Yang saya buat ni 2 kali adjust tambah air dan dapat lah kuih. Lipat kiri kanan dan gulung sampai hujung.

Cara Buat Kuih Ketayap Yang Comel Dan Sedap. Nampak senang je nak buat kuih ketayap atau nama lainnya kuih gulung ni tapi jika. 3-Sudah siap bolehlah isi inti dan gulung jadi kuih ketayap.

Tapi sebabkan senang je rupanya bolehlah buat sendiri. 12 biji kelapa parut ambil yang putih sahaja 12 cawan gula. Masih digemari ramai dengan kulitnya yang lembut dan inti manisnya tu.

Disebabkan resepi kuih ketayap ini senang untuk dibuat sis nak share resepi yang menggunakan sukatan cawan yang dikongsi oleh Roslina Ina Kie. Cara penyediaan kuih ketayap. Resepi kuih ketayap sedap dan mudah.

Kuih ketayap ini ialah kuih yang dibalut dengan kulit seakan lempeng nipis dan inti manis parutan kelapa campur gula melaka. ٩ جمادى الآخرة ١٤٤٢ هـ. Senang nak buat sendiri.

Hi semua kali ni che nom nak kongsi satu lagi resepi kuih tradisi mudah iaitu kuih ketayap yang gerenti sedap. Cara buat kulit kuih ketayap. Tak perlu beli boleh buat sendiri sahaja di rumah.

Ambil satu keping kulit ketayap sudukan inti ke atasnya. Tak payah beli dah. Mudah sahaja kan nak buat Kuih.

Kuih ketayap atau kuih gulung ni memang legend dan tak pernah dilupakan dari dulu lagi. Nampak senang je nak buat kuih ketayap atau nama lainnya kuih gulung ni tapi jika salah sukatan nak gulung pun koyak sana sini. Cara penyediaan kuih ketayap.

Sesuai dimakan untuk sarapan pagi ataupun minum petang. Panaskan kuali dan oleskan dengan sikit minyak untuk dapatkan hasil. Kisar dengan 2 cawan air.

Hidangkan pada waktu pagi atau petang. Kalau terlalu lembut nipis dan susah nak menggulung boleh tambah sedikit tepung. Kuih ketayap merupakan kuih tradisional yang sentiasa menjadi kegemaran ramai tak kira masa.

Bahan kulit REsepi Kulit Kuih Ketayap. Apa kata anda cuba buat Kuih Ketayap ini resepi yang sedap dan. Kalau keras tambah air.

Entah kenapa tak tahulah kalau musim lain susah. Pasti ramai yang suka bila.


Resepi Cara Cara Membuat Kuih Ketayap Yang Lembut Cantik Youtube


Resepi Paling Senang Buat Kuih Ketayap Lembut Dan Sedap Tfvalue Mart


Kuih Ketayap Resepi Dadar Gulung Lembut Dan Sedap Resepi Kuih Tradisional Youtube


Resepi Kuih Ketayap Resepi Kuih Ketayap Kuih Dadar Bahan Bahannya Untuk Kulit 1 Cawan Tepung Gandum 2 Biji Telur 3 Helai Daun Pandan 1 1 2 Cawan Santan 1 1 2 Sdt Garam 2 Sdm

Comments

Popular posts from this blog

Describe the Zone of Proximal Development

Contoh Karangan Bi Tahun 6

Describe Yourself in One Word and Explain Why